Skip to content

Pogrebi

Kako postupiti u slučaju smrti?

Kada se suočite sa smrtnim slučajem, u trenucima tuge i bola, javlja se mnogo briga i pitanja što učiniti i kako organizirati dostojanstveni ispraćaj. Tu smo za vas 24 sata dnevno kako biste lakše prošli kroz te teške trenutke. Preuzimamo odgovornost za sve potrebne formalnosti i brinemo o svim detaljima kako bismo pokojnika dostojanstveno ispratili na njegov posljednji put.

Što kada smrt nastupi u kući?

Prvo nazovite hitnu službu na broj 112 ili 194. Pregled je potrebno obaviti u roku od 6 do 8 sati a liječnici će izdati potvrdu o smrti, prijavu činjenice smrti i dozvolu za pokop.

Nakon obavještavanja hitne službe kontaktirajte pogrebnu službu Parkova da organizirate prijevoz pokojnika u mrtvačnicu ili na odjel patologije u slučaju dodatne obdukcije.

Što kada smrt nastupi u bolnici, u staračkom domu ili izvan kuće?

Nakon što ste primili obavijest o smrti iz bolnice ili staračkog doma, kontaktirajte Pogrebnu službu Parkova kako biste ugovorili mjesto i vrijeme sahrane, popunili prijavu za obavljanje pokopa, odabrali pogrebnu opremu, te dogovorili preuzimanje i prijevoz pokojnika u našu rashladnu komoru.
Oproštaj od pokojnika bit će omogućen u posebno pripremljenom prostoru mrtvačnice. 

Kako postupiti u slučaju smrti?

Naša pogrebna služba je dostupna 24 sata dnevno kako bismo vam pomogli u organizaciji pogreba i svih potrebnih formalnosti

Ugovaranje sahrane

Tužnu činjenicu gubitka bliske i voljene osobe na žalost ne možete promijeniti, ali zato trenutak njezinog posljednjeg ispraćaja možete učiniti dostojanstvenim i posebnim uz pomoć Pogrebne službe Parkova.

Kupnja grobnog mjesta

Na Gradskom groblju u Varaždinu i groblju u Biškupcu mjesto za ukop u grob dodjeljuje se isključivo osobama koje imaju prebivalište na području Grada Varaždina.

Uređenje i održavanje grobnog mjesta

Uređujemo Gradsko groblje Varaždin, Groblje Biškupec i Židovsko groblje

Pogrebna služba Parkova d.o.o.

Halerova aleja 8, Varaždin
(ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak: 7-15 sati, utorak: 7-17 sati, subota: 8-14 sati)
098 267 927 (svakim danom od 0-24 sata!)
042 332 770,  042 332 771

Skip to content