Skip to content

Groblje

Na preko 121 tisuću četvornih metara prostire se Gradsko groblje u Varaždinu. Mnogi ga smatraju jednim od najljepših groblja u Europi i glavna je turistička atrakcija u Varaždinu. Ima prestižan status zaštićenog spomenika parkovne arhitekture. Za njegov izgled zaslužni su vrijedni djelatnici Parkova koji su svoje znanje i trud utkali u svaku grobnu stazu, tuju i cvijet.

Pogrebi

Naše misli tad su zaokupljenu tugom i boli i sjećanjima na one koji su nas napustili. Veliku brigu stvara nam pomisao kako ćemo napraviti dostojanstven ispraćaj svojih najmilijih.

Održavanje groblja

Brinemo se da sva tri groblja na gradskom području: Gradsko groblje Varaždin, biškupečko i židovko groblje budu u punom sjaju.

Gradsko groblje Varaždin

Ima prestižan status kulturnog dobra i zaštićeno je kao spomenik prirode (spomenik vrtne arhitekture). Varaždinsko groblje predstavlja presjek povijesnog, kulturnog, društvenog, arhitektonskog i umjetničkog razvoja kako samog grada koji je nekad bio glavni grad Hrvatske, tako i cijele moderne Europe.

Kutak za korisnike

Kako bi Vam olakšali obavljanje administrativnih i drugih poslova vezanih uz grobna mjesta i grobnice čiji ste korisnici, tj. vlasnici, isto možete obaviti on-line.

Kutak za klesare

Izvođenje obrtničkih radova mora se prethodno pismeno prijaviti Upravi groblja. Ovdje možete predati dokumentaciju zahtjeva za izvođenje klesarskih radova.

Privatnosti i kolačići

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće i da se slažete sa Pravilima privatnosti.

Skip to content