Skip to content

Varaždin - grad s dušom, bojama i zelenilom

Varaždin se ističe kao jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj po kvaliteti života, zahvaljujući svojim obilnim zelenim površinama koje pružaju neizmjernu ljepotu i pozitivan utjecaj na dobrobit stanovnika. Znanstveno je dokazano da okruženje drvećem, njegovanom travom, raznolikim raslinjem i cvijećem pozitivno utječe na naše zdravlje.

Predivna slika zelenila i cvijeća koja krasi ovaj barokni grad postala je svakodnevica, draga uspomena i izvor najljepših trenutaka za mnoge obitelji i posjetitelje Varaždina.

Parkovi imaju ključnu ulogu u stvaranju ove zelene i živopisne atmosfere

Upravljamo gradskim drvećem, osiguravajući mu vitalnost i očuvanu ljepotu. Uređujemo i održavamo gradske parkove i perivoje, pretvarajući ih u najljepše oaze unutar grada.

Naša briga se ne zaustavlja samo na parkovima. Uređujemo cvjetne gredice s ružama, sezonskim cvijećem i trajnicama. Dodajemo estetsku vrijednost i zelenilo i onim dijelovima grada gdje nije moguće saditi.

Održavanje zelenih površina s travnjacima također je bitan dio našeg rada. Javne zelene površine u Varaždinu koje zahtijevaju košnju, podijeljene su u zone prioriteta. Na taj način osiguravamo optimalnu njegu svake zone, s pravilnim intenzitetom košnje i brojem radnih operacija. Pogledajte Program košnje.

Sonja Kušter, ing.

Rukovoditelj RJ Zelene površine

[email protected]
042 332 775
098 221 938

Skip to content