Skip to content

Kupnja grobnog mjesta

Na temelju Odluke o grobljima (Službeni vjesnik grada Varaždina od 12. veljače 1999. godine) i Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o grobljima (Službeni vjesnik grada Varaždina od 11. studenoga 2008. godine) na Gradskom groblju u Varaždinu i groblju u Biškupcu mjesto za ukop u grob dodjeljuje se isključivo preminulima ili obitelji preminulih koji su imali prebivalište na području Grada Varaždina. Mjesto za izgradnju grobnice mogu dobiti isključivo osobe koje imaju prebivalište na području Grada Varaždina, pod uvjetom da oni ili članovi njihove uže obitelji nisu evidentirani kao korisnici grobnog mjesta na kojem je izgrađena ili se može izgraditi grobnica.

Na temelju Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12) grobno mjesto za koje grobna naknada nije plaćena deset godina, smatra se napuštenim i može se ponovo dodijeliti na korištenje, ali tek nakon proteka petnaest godina od posljednjeg ukopa u grob, odnosno nakon proteka trideset godina od ukopa u grobnicu.

Kupnja grobnog mjesta - Groblje Varaždin

Prema detaljnom planu proširenja Gradskog groblja Varaždin, na novom dijelu groblja razlikujemo nekoliko vrsta ukopnih mjesta: zemljani grob, zeleni grob i grobnica.

Naknade za dodjelu grobnih mjesta na Gradskom groblju Varaždin:

Na novom dijelu varaždinskog groblja grobna mjesta za zemljani grob dodjeljuju se zajedno sa pripadajućim temeljnim betonskim okvirom.

Kupnja grobnog mjesta - Groblje Biškupec

Naknade za dodjelu grobnih mjesta na Groblju Biškupec:

Cijene su prikazane u kunama i u eurima, prema fiksnom tečaju konverzije kune u euro – 1 euro = 7,53450 kuna.

Skip to content