Skip to content

Iskorak u poljoprivrednom obrazovanju: održana završna konferencija projekta RCK SOFT u srednjoj školi Arboretum Opeka

21. prosinca 2023.

U srednjoj školi Arboretum Opeka u Vinici 20. prosinca je održana završna konferencija projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi – Arboretum Opeka” poznatog kao “RCK SOFT”, čija vrijednost iznosi više od 6 milijuna EUR. Uz Varaždinsku županiju, Agronomski fakultet, te srednje škole Bedekovčina i Ludbreg, i Parkovi su partner u ovome projektu.

Ponosno ističemo naše aktivno sudjelovanje u ovom projektu koji je pridonio značajnom napretku u području obrazovanja u poljoprivredi. Ovaj projekt omogućio je poboljšane uvjete učenja i razvoja za učenike i polaznike škole.

Tijekom završne konferencije, održana je i modna revija cvjetnih haljina koje su izradili polaznici formalnog obrazovanja odraslih pod stručnim mentorstvom profesorice Blanke Pazman, uz pomoć učenica smjera cvjećar. Sudionici konferencije imali su priliku vidjeti i specijaliziranu opremu za poljoprivredu koja je nabavljena unutar projekta, a već sada ju koriste učenici i polaznici obrazovanja odraslih.

Vjerujemo da će moderna opremljenost srednje škole Arboretum Opeka potaknuti interes budućih srednjoškolaca te doprinijeti daljnjem razvoju obrazovanja i poljoprivrede u regiji. Čestitamo djelatnicima i učenicima škole na uspješnoj provedbi ovog značajnog projekta.  

Skip to content