Skip to content

Tegle, žardinjere i mobilni drvored ove godine uranili

28. ožujka 2024.

Zahvaljujući iznimno sunčanom i toplom vremenu, možete uživati u raskoši cvjetnih instalacija još ranije no inače. Postavili smo tegle, žardinjere i mobilni drvored u centru grada, donoseći svježinu i boje na ulice. Poznata mjesta poput Uršulinske, Franjevačkog trga, Habdelićeve, Kukuljevićeve i Pavlinske ulice sada su obogaćena raznovrsnim biljem.

Istaknuta novost su dvanaest visokih tegli postavljenih duž Gundulićeve ulice, koje sada krase stupaste tise, stupasta božikovina, patuljasti bor i viseći kotoneaster. Također, Draškovićeva ulica je oplemenjena s osam velikih tegli koje sadrže piramidalnu i kuglastu božikovinu, fotiniju i cedrove.

Ove biljke ne samo da krase grad tijekom proljeća i ljeta, već će ostati kao stalni ukras i kroz hladnije mjesece jer su u njih zasađene uglavnom vazdazelene biljne vrste. U danima koji dolaze, postojeći mobilni drvoredi, tegle i žardinjere bit će kontinuirano nadopunjavane trajnicama i vazdazelenim biljem, stvarajući tako još živopisniji i raznolikiji gradski pejzaž.

Skip to content