Skip to content

U OČEKIVANJU SVIH SVETIH: Od broja upaljenih lampaša, bitnija je ljubav koju nosite u srcu

25. listopada 2023.

Bliži se veliki vjerski blagdan Svih svetih kada svi želimo posjetiti posljednja počivališta naših najmilijih. Najučestaliji način na koji iskazujemo pijetet onima koji više nisu s nama je paljenje lampaša. Lijep je to način za prisjetiti se naših voljenih, a groblja prepuna upaljenih svijeća su umirujući prizor koji pruža nadu tugujućima.
No, ono o čemu ne razmišljamo puno, a važno je reći, jest činjenica da lampaši, nakon što izgore postanu otpad. Skrećemo vam pažnju da se samo na našem varaždinskom groblju godišnje prikupi više od 60 tona otpadne plastike od lampaša, te oko 3 tone metalnih kapica.
Briga o mrtvima uključuje i odgovornost prema generacijama koje dolaze, a svi naši napori za smanjenje količine otpadne plastike zalog su za održivu budućnost.
U specijaliziranim prodavaonicama možete pronaći papirnate lampaše, solarno napajane lampaše, one na tekući vosak, elektronske ili čak biorazgradive kompostne svijeće, koje će poslužiti istoj svrsi, ali bez negativnog utjecaja na okoliš.
I na kraju, zapamtite – važna je namjera i ljubav prema pokojniku koja se nalazi u vašim srcima, a ne broj upaljenih lampaša.
U svjetlu ovih razmišljanja, želimo vam ugodan i miran nadolazeći blagdan Svih svetih. Neka bude ispunjen ljubavlju prema vašim najmilijima i brigom prema našem planetu.
Hvala vam što razmatrate ovu važnu temu i činite korak prema održivoj budućnosti.

Skip to content