Varaždin bira Stablo godine 2024.

Stablo godine Varaždin 2024

Nominirajte svog favorita na [email protected]

Stablo godine Varaždin 2024

Stabla su naši tihi pratitelji, čuvari uspomena koji svojom raskošnom prisutnošću obogaćuju svakodnevicu našeg grada. Ona nisu samo estetski dodatak ulicama i trgovima – ona su kutak za odmor, izvor hlada tijekom ljetnih žega i vitalni organi grada koji čiste naš zrak.

U Varaždinu su stabla i neizostavni dio kulturne baštine. Ponosno se uzdižu na javnim površinama, a brojna su u vašim dvorištima. Svako stablo priča svoju priču, a neke od njih utkane su u vaša sjećanja. Sjećate li se djetinjstva i igre ispod njihovih krošanja? Ili pak onih slatkih plodova koje ste, u dječjoj nestašnosti, ponekad kriomice ‘otuđili’ susjedima?

Sada je trenutak da odate počast svom zelenom prijatelju!

Sada imate priliku učiniti da vaše omiljeno stablo postane simbol našeg grada. Možda je to stablo koje vas svakodnevno inspirira ili ono pod kojim ste proveli nezaboravne trenutke. Bez obzira gdje se nalazilo – u parku, na ulici ili u vašem vrtu – vaše omiljeno stablo zaslužuje priznanje.

Kako nominirati vaše omiljeno stablo?

  • Pošaljite što raskošniju fotografiju stabla na e-mail [email protected] najkasnije do 26. travnja
  • Ne zaboravite navesti vrstu i lokaciju stabla, te druge informacije ako su vam poznate, primjerice dob 
  • Ako vas za to stablo veže posebna priča, slobodno je podijelite s nama

Naša stručna komisija, u kojoj će biti i iskusni urbani šumari i agronomi, odabrat će finaliste. Između finalista ćete glasovati za Stablo godine 2024. sve do 17. svibnja, a pobjednika ćemo objaviti na Međunarodni dan biološke raznolikosti, 22. svibnja.

Ne propustite priliku da vaše omiljeno stablo postane zvijezda našeg grada. Podijelite svoju strast prema zelenilu, sudjelujte u ovom jedinstvenom izboru i pomognite nam da zajedno slavimo ljepotu i važnost stabala u našim životima.

Započnite sada – vaše stablo čeka vašu nominaciju! Veselimo se vašim fotografijama, prijedlozima i inspirativnim pričama.