Skip to content

NAJAVLJUJEMO: Međunarodni znanstveno-stručni skup o grobljima 14. i 15. rujna u Varaždinu!

17. travnja 2023.

Varaždin će 14. i 15. rujna biti ponosan domaćin Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa o grobljima koji će okupiti znanstvenike i komunalna poduzeća koja se bave održavanjem groblja, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne ustanove, državne i međunarodne institucije te dobavljače tehnologija i komunalne opreme iz Hrvatske i okolice.
Obzirom da Gradsko groblje u Varaždinu ove godine obilježava 250 godina od prvog poznatog ukopa, po čemu je ono posebno jer je, iako toliko staro, i dalje aktivno i na njemu se odvijaju sahrane, Parkovi su suorganizator ovog znanstveno-stručnog skupa. Znanstveni dio obuhvatit će teme varaždinskog groblja kroz povijest, a studijske posjete uključivat će posjetu i stručno vođenje kroz ovo i Židovsko groblje. Drugi dio konferencije pogled je na budućnost upravljanja grobljima, gdje će se govoriti o digitalizaciji pogrebne usluge, GIS-u zelenila i njegovoj primjeni u analizi, valorizaciji i upravljanju zelenilom na grobljima, upravljanju otpadom na grobljima kao i drugim izazovima upravljanja grobljima u budućnosti.
Međunarodni znanstveno-stručni skup o grobljima ove se godine održava u Varaždinu, kao dio obilježavanja 250.godina varaždinskog groblja, a organizatori najavljuju njegov nastavak svake godine, kao dio unapređenja komunalnog sustava općenito ali i bolje valorizacije groblja kao povijesnih, kulturnih, prirodnih i turističkih mjesta.
Ne propustite priliku za proširivanje znanja i stručno umrežavanje i rezervirajte 14. i 15.rujna za Varaždin!

Najava skupa

Skip to content