Skip to content

Što u slučaju smrtnog slučaja?

Smrt nikad ne kuca na vrata. Ona uvijek dolazi nepozvana i kad se najmanje nadamo. Ona nikog ne ostavlja ravnodušnim i ostavlja nas bez teksta. Što napraviti u slučaju smrtnog slučaja?

Naše misli tad su zaokupljenu tugom i boli i sjećanjima na one koji su nas napustili. Veliku brigu stvara nam pomisao kako ćemo napraviti dostojanstven ispraćaj svojih najmilijih.

Zato smo tu da vam olakšamo u najtežim trenucima, dostupni smo 24 sata dnevno kako bismo vam pomogli s pogrebom i uređivanjem svih potrebnih formalnosti. Mi organiziramo SVE što je potrebno za posljednji ispraćaj koji će vam ostati u uspomeni kao najljepši mogući oproštaj od vaše voljene osobe.

Što učiniti kad smrti nastupi u kući?

Prvo nazovite hitnu službu na broj 112 i pripremite pokojnika za pregled. Pregled se treba obaviti u roku od 6 do 8 sati, a liječnici će izdati potvrdu o smrti, prijavu činjenice smrti i dozvolu za ukop.

Nakon obavještavanja hitne službe, kontaktirajte Pogrebnu službu Parkova kako bismo vam organizirali prijevoz pokojnika u mrtvačnicu.

Što kada smrt nastupi u bolnici, u staračkom domu ili izvan kuće?

Nakon što ste primili obavijest o smrti iz bolnice ili staračkog doma, kontaktirajte Pogrebnu službu Parkova kako biste ugovorili mjesto i vrijeme sahrane, popunili prijavu za obavljanje pokopa, odabrali pogrebnu opremu te dogovorili preuzimanje i prijevoz pokojnika u našu rashladnu komoru.

Ugovaranje sahrane

Tužnu činjenicu gubitka bliske i voljene osobe na žalost ne možete promijeniti, ali zato trenutak njezinog posljednjeg ispraćaja možete učiniti dostojanstvenim i posebnim uz pomoć Pogrebne službe Parkova.

Kupnja grobnog mjesta

Na Gradskom groblju u Varaždinu i groblju u Biškupcu mjesto za ukop u grob dodjeljuje se isključivo osobama koje imaju prebivalište na području Grada Varaždina.

Uređenje i održavanje grobnog mjesta

Poslovi na održavanju podijeljeni su prema vrsti radova u 6 kategorija, a odnose se na Varaždinsko, Biškupečko i Židovsko groblje.

Pogrebna služba Parkova d.o.o.

Halerova aleja 8, Varaždin
(ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak: 7-15 sati, utorak: 7-17 sati, subota: 8-14 sati)
098 267 924 (svakim danom od 0-24 sata!)
042 332 770,  042 332 771

Privatnosti i kolačići

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće i da se slažete sa Pravilima privatnosti.

Skip to content