Skip to content

Dodijeljene nagrade pobjednicama javnog natječaja „Najlepši varaždinski vrtek“

31. srpnja 2023.

Marijana Labaš, Grozdana Šimović Brlek te Josipa Perika pobjednice su ovogodišnjeg natječaja „Najlepši varaždinski vrtek“, koji su varaždinski Parkovi organizirali i ove godine.

Stručna komisija Parkova odabrala je najbolje uređene vrtove, a pobjednice su primile čestitke i nagrade od direktorice Parkova Jelene Sekelj, te Viktorije Cikač, samostalne projektantice zelenih površina.

Ovaj natječaj se, s izuzetkom pandemijske godine, provodi od 2018. godine kako bi se građani motivirali održavati svoje balkone i okućnice što uređenijima te time i sami pridonijeli da naš grad bude još ljepši i uređeniji.

Kriteriji prilikom ocjenjivanja bili su kreativnost i originalnost rješenja, funkcionalnost površine, ostvareni ugođaj prostora, višegodišnji trud i kontinuitet uređivanja, usklađenost s okolnim prostorom i objektom, urednost, zdravo bilje, korištene biljne vrste i njihova kombinacija te korištenje dodatnih elemenata u uređenju (npr. staze, ograde, vrtna oprema).

Ovim natječajem simbolično se nagrađuje trud i kreativnost  građana koji uređivanjem svojih okućnica pridonose ljepoti našeg Varaždina.

Skip to content