Skip to content

Do kraja godine u planu obnova desetak dječjih igrališta u Varaždinu

27. srpnja 2023.

Tekući popravci se redovito obavljaju, a neispravna oprema uklanja

Nakon donošenja gradskog proračuna koji je bio preduvjet za početak nabave opreme, do kraja 2023. će biti obnovljeno desetak igrališta u različitim dijelovima grada.

Proveden je postupak javne nabave za potrebnu opremu, što omogućuje obnovu i održavanje dječjih igrališta u skladu s Planom unapređenja dječjih igrališta Grada Varaždina. Plan je donesen prošle godine nakon temeljite analize svih igrališta i opreme na njima, uzimajući u obzir i blizinu prometnica, kvalitetu podloge, zelenilo, rizike od vandalizma, dostupnosti kanti za smeće i klupa te cjelokupni estetski dojam. Pregledi su provedeni u skladu s općim sigurnosnim standardima za opremu i podloge na dječjim igralištima. Tijekom analize, obavljene su i manje zamjene opreme i popravci na više od 50 igrališta.

Prema podacima dobivenim analizom, planirana zamjena neispravne i dotrajale opreme trebala je započeti u ožujku. Kako je proračun donesen kasnije no što se očekivalo,  to nije bilo moguće. No, dobra vijest je da će do kraja godine biti obnovljena sva planirana igrališta, uključujući i neka koja su  naknadno tijekom godine zbog neispravnosti uklonjena, poput onih u Ulici Tina Ujevića i Milkovićevoj.

Do kraja kolovoza planiraju se radovi na igralištima u Harambašićevoj ulici i Puminom parku, a u rujnu i listopadu slijede igrališta u Ludbreškoj, Poljani Biškupečkoj i Trgu bana Jelačića. U studenom će biti obnovljeno i igralište u ulici Zrinskih i Frankopana.

U međuvremenu će se otklanjati manji nedostaci, kao i dotrajala i neispravna oprema kako bi igrališta bila sigurna za igru. Do dolaska nove opreme za zamjenu, neispravna i dotrajala oprema bit će uklonjena sa sljedećih lokacija: Poljana Biškupečka, Harambašićeva ulica, Trg bana Jelačića, Aleja Kralja Zvonimira između broja 2, 5 i 7, te u Milkovićevoj ulici. Posebno valja naglasiti kako su sprave koje nisu za upotrebu omotane i označene natpisom NIJE ZA UPOTREBU. Upozoravaju se građani da radi sigurnosti djece navedene sprave ne koriste te da ne uklanjaju zaštitnu traku i natpise.

Građani se pozivaju da nam i dalje prijavljuju kvarove i oštećenja kako bi se ona mogla ukloniti u najkraćem mogućem roku. Prijave i prijedlozi zaprimaju se na e-mail [email protected] ili telefonski na 098 213 690.  Obnova i održavanje dječjih igrališta doprinijet će većoj sigurnosti i radosti djece koja će uživati u igri na tim prostorima. Zahvaljujemo građanima na odgovornom korištenju igrališta i svim do sada zaprimljenim prijedlozima.

Skip to content